Mijn naam is Wendy, en ik woon samen met mijn man, onze 2 kinderen en hond in een klein en gezellig dorpje in de Achterhoek

Mijn hobby is het verzamelen van Geboortekaartjes. Hier ben ik mee begonnen toen ons oudste zoontje geboren werd. En dat was in april 2002.

Hoe ik op het idee kwam om geboortekaartjes te gaan verzamelen?? Dat kwam door onze kraamverzorgster. Zij vertelde dat zij ze ook spaarde, maar dan alleen van de gezinnen waar ze gewerkt had. En ik vond dat zo'n leuk idee, dat ik ook begonnen ben.

Ik ben begonnen met de naam van ons oudste zoontje. Namelijk Wesley. Later kwam daar zijn geboortedatum nog bij. En toen zelfs nog de afbeelding van zijn kaartje, en kindjes die geboren zijn in dezelfde woonplaats als waar wij wonen.
In april 2005 werd ons tweede zoontje geboren, en nu verzamel ik ook zijn naam (Kyan), geboortedatum en ook weer hetzelfde kaartje als we voor hem hebben uitgezocht.

Verder ben ik ook aan het proberen om collecties van verschillende merken compleet te krijgen. Ik kom aan geboortekaartjes door heel veel advertenties te plaatsen, en dat heeft mij toch al een paar leuke adresjes opgeleverd waar ik de kaartjes van krijg. En verder ook door het ruilen met medeverzamelaarsters. En naarmate ik langer verzamel, weten steeds meer mensen het. Het is dus ook een beetje een kwestie van "naamsbekendheid"

Ik denk dat ik er iedere dag wel zo'n 2 a 3 uur mee bezig ben. Kaartjes inplakken, invoeren in de computer, uitzoeken, ruilen met medeverzamelaarsters en adverteren.

Ik hoop nog heel lang heel veel plezier aan mijn hobby te beleven!

Groetjes van een heel fanatieke verzamelaarster!

Noot redactie moetjekijken:
De website van Wendy (www.geboortekaartverzamelaar.nl) bestaat niet meer.


© www.moetjekijken.nl