Wil Goedhart (1930) fotografeert

In de zestiger jaren van de vorige eeuw besloot ik mij aan te sluiten bij het miljoenenleger der amateur-fotografen. Bijna vanzelfsprekend startte ik met het maken van de gebruikelijke vakantieherinneringen tijdens mijn vele reizen, vele duizenden dia's waren het resultaat, waar ik met veel plezier op terugblik.


En dan komt ook het moment dat je ziet dat er van één onderwerp verschillende foto's zijn te maken. Namen als Cartier Bresson, David Hamilton, Hans Aarsman, Eva Besnyö, Bertien van Maanen, Erwin Olaf, Hans van Maanen en anderen, flitsten voorbij. De een met nog mooier werk dan de ander. Voor mij was dit allemaal uiteraard een onhaalbaar niveau.


Langzamerhand begon mijn aandacht zich toch meer te richten op het detail in plaats van het totale overzichtsbeeld. Deze nieuwe benadering kwam in een stroomversnelling door de aanschaf van een digitale camera in 2005: een Nikon DS70 met een AFS DX VR 18-200 mm Telezoomlens, waar ik tot op heden nog met volle tevredenheid mee werk. Met deze digitale combinatie kon ik immers direct het resultaat bekijken.

In niet geringe mate droeg mijn uitgebreide kennis van de computer hier toe bij. Een jaar eerder had ik namelijk voor mijn echtgenote een website gemaakt waar zij inmiddels veel succes mee oogst.

Van mijn fotografie, gecombineerd met mijn andere hobby: de computer, hoop ik nog lang plezier te beleven.

Wil Goedhart


© www.moetjekijken.nl