Brandweerverzameling

Sinds 1 januari 2000 ben ik lid bij de vrijwillige Brandweer van Zuiddorpe en sinds mei 2006 ben ik als beroeps begonnen bij de bedrijfs Brandweer Dow. Mijn rang is Manschap B (vroeger HBT), chauffeur / pompbediender, gaspakdrager, hulpverlener / EHBO (ambulance bedrijfs Brandweer).

Zelf verzamel ik brandweerhelmen van MSA Gallet F1 (ik heb de serie kompleet 10 kleuren nieuw) en Amerikaanse Cairns & Brother / Bullard helmen, ik heb 6 stuks verschillende (3 zwarte, 1 rode & 2 witte nieuw), Amerikaanse mouw Emblemen (100 stuks) en modelauto's (code3).

Wij hebben de Brandweerbeurs in Dordrecht 2008 en in 112beurs Valkenswaard 2009 bezocht. Daar zijn we in contact gekomen met 1 van de organisatoren die ons vertelde dat de 112beurs niet meer door ging in Nederland, daarom hebben wij de organisatie overgenomen.

Na het succes in 2010 met 23 standhouders / verzamelaars uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk met onder andere helmen, kleding, speelgoed, beelden, postzegels, modelauto's (code3), rookmelders / blusmiddelen, mouw emblemen en nog meer klein brandweermaterialen.

In 2011 werd de beurs uitgebreid met Ambulance - Politie - Koninklijke Marechaussee - KNRM en andere hulpverlenings verzamelaars / standhouders zodat wij konden groeien tot een Internationale Hulpverlenings"Verzamelaars"Beurs in 2012 en 2013.

Jaarlijks werd de beurs gehouden, de 5e beurs was 25 oktober 2014.

De aankondiging voor actuele evenementen van De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen (VBB) staan vermeld op www.brandweer.org

Voor nog meer informatie zie:
www.intbrandweerbeurs.nl.

Wilmar & Danielle


© www.moetjekijken.nl