Poppen, dat is toch iets voor kinderen???

En voor meisjes!!?? Ja, dat dacht ik eerst ook. Maar dat is toch echt niet zo. Het is wel degelijk interessant voor volwassenen. Nee, nee, niet alleen voor vrouwen; ook dt is een misvatting: maar zlfs voor mannen!! Op deze pagina willen we u dat laten zien door u een kijkje n, en een "andere kijk" p de poppenwereld te geven. U zult zien dat er ook een heel andere dimensie aan zit. Eigenlijk dekt "Poppen" de lading ook niet goed, maar verzin maar eens een andere naam. Is het kunst? Daar kan je natuurlijk lang over discussiren. De Duitsers zijn er uit en gebruiken de term "Knstlerpuppen", maar dat klinkt weer zo pretentieus en dat moet ook weer niet. We zoeken nog steeds naar en goede benaming van onze "creaties".
Als u een idee heeft!!!!

Hoe kom je aan zo'n hobby?

Het leek het ons wel leuk om eens een bijzondere pop te kopen. Nauwelijks wetend wat er (letterlijk en figuurlijk) zoal te koop was ga je dan eens op een beurs je licht opsteken. Op zo'n beurs hebben we dan ook onze eerste echte pop gekocht. Geen seriepop, maar een unicaat. Van Catherina Theunissen, toen niet wetend dat zij n van de meest gerenommeerde poppenmaaksters ter wereld zou worden. Zij was destijds een van de weinigen die zulke unicaten maakte. Maarrrrrr . kopen/verzamelen is natuurlijk wel leuk, maar als je ze nou eens zelf zou kunnen maken !!? Het lijkt onbegonnen werk, maar dat zou natuurlijk helemaal het einde zijn. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en Catherina heeft ons wegwijs gemaakt en de eerste kneepjes van het vak bijgebracht.

De resultaten

Als het na de eerste voorzichtige pogingen wel een beetje lijkt te lukken geeft dat een enorme kick en is een stimulans om verder te gaan. En gaandeweg zie je de resultaten verbeteren. Natuurlijk doe je het in de eerste plaats voor jezelf, omdat het leuk is. Uit de reacties blijkt dat ook anderen onze "creaties" waarderen. Het blijkt ons steeds weer dat de mensen geen enkele voorstelling hebben van wat het "poppen maken" zoals wij dat doen, inhoudt. Dat blijkt uit de verbaasde en vaak bewonderende reacties die je krijgt als je wat laat zien. Reactie op foto's: "O, wat leuk zeg dat is zeker uw kleinkind"? en "Goh zeg, je zou zweren dat het een echt kind is!" Sommigen vinden ze "in het echt" zelfs een beetje eng: "O nee toch, ik vind het wel een beetje griezelig hoor, zo echt"! Maar is dat eigenlijk ook niet een compliment?

Doe-het-zelvers wil je het zelf proberen ??   Bekijk dan het recept.

Een impressie. Bent u nieuwsgierig geworden? Goed zo, dat was de bedoeling! Waar laat je ze allemaal? In kinderwagens natuurlijk!!

Kinderwagens!!
 
Nee gn postzegels van kinderwagens, en gn miniatuurtjes, nee echte, levensgrote kinderwagens. Natuurlijk wl een prima plek voor onze poppen, maar daarmee wordt het probleem alleen maar verplaatst maar ook vergroot: want waar laat je meer dan 100 kinderwagens???
Het is nog steeds onze grote wens een museumpje daarvoor te beginnen. Dat is wl prima te combineren met poppen. Maar daar is nogal wat ruimte voor nodig. Zo'n ruimte te vinden valt niet mee, want: waar vind je een geschikte ruimte die ook nog betaalbaar is?? Mocht u een suggestie hebben dan houden wij ons aanbevolen.

Beurzen
Hoewel deze pagina natuurlijk een aardige impressie geeft, gaat er natuurlijk niets boven het zien "in levende lijve" (voor poppen natuurlijk wel een beetje oneigenlijke term, maar toch: levensecht zijn ze wl). Dat kan natuurlijk ook, maar daar moet u dan wel de deur voor uit: naar een open dag, beurs of expositie. Wl de moeite waard om eens te proberen denken wij.
Wim Faber

© www.moetjekijken.nl