Tennis

Ik ben een echte tennisfanaat. Ik volg samen met echtgenote Mary vrijwel alle grote toernooien in Nederland, maar ik was ook al eens te gast in New York bij de US Open, in Londen op Wimbledon en het Queens tennistoernooi, in Parijs bij Roland Carros en zelfs twee keer in Monaco. Ik verblijf bij iedere editie van het ABN AMRO Tennis Tournament 3 dagen in Ahoy Rotterdam. Het maakt niet uit hoe, ik regel altijd kaartjes voor ons voor alle dagen. Ik wil nog graag een keertje naar het grote tennistoernooi in Barcelona, want dat schijnt ook machtig indrukwekkend te zijn.

De inrichting van onze woning laat duidelijk zien welke hobby wij er op na houden. Alles wat je in de huiskamer ziet heeft betrekking op de tennissport, zoals beeldjes, poppen en beertjes, schilderijtjes, foto's en wat al niet meer. De trap naar de zolder hangt vol met stropdassen, die ik gekocht heb op de vele toernooien ik met Mary bezocht heb. Al die stropdassen hebben eigenlijk een verhaal met betrekking op de tennissport.

Voor de voordeur ligt een loopmat met het motief van een tennisveld en ook aan het plafond in de woonkamer hangt een soort van miniatuur-tennisveld. En dan zie je nu nog niet alles wat ik bezit over de tennissport. Ik heb boven nog 9 dozen vol met krantenknipsels over grote toernooien. Daar ga ik nu in mijn vrije tijd plakboeken van maken. En boven ga ik alle tennisshirts, die ik heb verzameld uithangen. Hetzelfde ga ik doen met de caps, die nu nog in dozen zitten. Ik ga die netjes ordenen en uitstallen.

Ik ben eigenlijk pas op mijn 42ste jaar met de tennissport begonnen. In een winkel in Etten-Leur zagen wij een bordje hangen met de tekst 'Tennis is dol'. Dat was het moment dat ik begon te verzamelen. In mijn jonge jaren ging dat niet, want toen was tennis een sport voor de beter gesitueerden, een elite-sport zogezegd. Maar ik heb de 22 jaar, die ik met het tennis bezig ben, best goed benut en ben van plan er nog lekker mee door te gaan. Mary houdt ook veel van tennissen, zodoende kan ik me best uitleven in deze hobby. Zelf sla ik ook nog zo'n vier keer per week een balletje bij mijn club TV De Hoop in Noordhoek.

Ik ben nog op zoek naar:
- een muziekdoos met bewegende tennisspelers
- een douchegordijn met een tennisracket of spelers/speelsters

Mijn contact gegevens zijn:
Wim Nagtzaam, 't Reekje 3, 4759 AD Noordhoek (West Brabant) Telefoon: 0168-403207
e-mail:

Wilt u een nog betere indruk van mijn verzameling krijgen, kijk dan naar een filmpje op YourTube, de link is:
http://www.youtube.com/watch?v=jmIOaXxzBRQ
Wim is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren
Wim Nagtzaam (1943)

© www.moetjekijken.nl