Verzamelen van blikken, hoe kom je er op?

Een korte introductie is wel op zijn plaats. Ik ben Yvonne Bakker, woon in Haarlem en ben sinds jaar en dag fervent Droste blikken verzamelaarster.

Het bezoeken van rommel- en vlooienmarkten is dan ook onlosmakelijk verbonden met deze hobby. Daarnaast heeft natuurlijk het internet de markt enorm uitgebreid en is het surfen langs de internationale verzamelsites en internetveilingen deel uit gaan maken van mijn speurtochten.

Het begin van mijn hobby ligt al in de jaren 80. In het begin spaarde ik allerlei blikken, vooral merkblikken, maar uiteindelijk is de aandacht vooral uitgegaan naar Droste en dan met name de blikken met de verpleegster. Later zijn daar de Amerikaanse boy and girl blikken bijgekomen.

Droste is een overbekend cacao- en chocolademerk, maar documentatie bestaat er nauwelijks. Er is een boekje uitgegeven over de geschiedenis van Droste, maar een overzicht van alle door Droste uitgegeven blikken en andere reclamevoorwerpen is er nauwelijks.
Dat is nog maar een fractie van het geheel want al pratende met andere Droste verzamelaars c.q. oud-werknemers is mij wel duidelijk geworden dat er echt héél véél Droste items zijn uitgegeven waarvan ik het bestaan niet weet. Dat is het leuke van een verzameling, je komt elke keer weer nieuwe, onbekende voorwerpen tegen. Om een indruk te geven van wat mijn verzameling zoal bevat, een paar foto's.


Met vriendelijke groet, Yvonne Bakker.
© www.moetjekijken.nl