Rob de Nijs

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Kaart met handtekening. 26 december 2012 werd Rob 70 jaar, hij treedt nog steeds succesvol op.. Liesbeth List, Rob de Nijs, Marijke Merckens en Ria Valk

Kaarten uit de jaren'60 Rob met The Lords en Willeke Alberti.Mijn verzameling is ruim 30 jaar geleden begonnen op een dag dat ik op de bus stond te wachten, een auto stopte en de bestuurder gaf mij een lift. Op de radio werd het nummer 'Het werd zomer' van Rob de Nijs gedraaid. Dit vond ik zo'n mooi lied, dat ik begonnen ben met mijn verzameling. Met de jongen die mij een lift gaf ben ik bevriend geraakt, maar mijn man werd hij niet…

Fan-strings/ speldjes/ sigarenbandjes en lucifermerken. Ik werd lid van de Rob de Nijs fanclub, een goede vriendin was voorzitster van de fanclub, dus ik zat 'dicht bij het vuur'. Via de fanclub kon ik mijn verzameling goed uitbreiden. Ik heb heel veel tijdschriften en artikelen waarin over Rob geschreven werd.
Ook heb ik veel speldjes, luciferdoosjes en sigarenbandjes. Deze zijn uit de jaren 60 toen Rob met de Lords optrad.
Voor mijn verzameling zoek ik extra fan-strings van Johnny Lion, Trea Dobbs, Ria Valk, Anneke Grönloh, Marijke Merckens en Rob de Nijs. Fan-strings met afbeeldingen van artiesten zijn aan elkaar te haken tot een ketting. In de jaren 60 zaten ze bij Niemeyer Gala koffie en thee.

Lederen bierdrager uit het café/ discotheek van Rob de Nijs.Een bijzonder item is een leren 'bier draagband' die mogelijk van Rob zelf geweest is, deze werd gebruikt in het café van zijn schoonvader in Bergen op Zoom waar Rob gewerkt heeft. Andere leuke items zijn ruim 60 ansichtkaarten, veel persfoto's en posters waarvan één van Circus Boltini waar Rob met Johnny Lion ook gewerkt heeft.

Uiteraard is nu nog materiaal te vinden op internet. Ik besteed nu de nodige tijd aan de verzameling, omdat heel veel materiaal in de verzamelperiode van 30 jaar gekocht is. Ik kan nog veel gaan archiveren, omdat bijvoorbeeld veel tijdschriften nog in dozen zitten. Deze tijdschriften passen vanwege het grote formaat niet goed in ringbanden. Als iemand een mogelijkheid weet om artikelen van verschillende formaten te bewaren in ringbanden, dan ontvang ik tips graag per e-mail.

In 1999 in de Leeuwarder Courant gestaan.Mijn man heb ik door de verzameling ontmoet. Op een verzamelbeurs in Utrecht vroeg ik aan een verkoper naar ansichtkaarten van Rob de Nijs, een verzamelaar die naast mij stond zocht kaarten van Brigitte Bardot. Toen hij hoorde dat ik items van Rob de Nijs verzamelde, beloofde hij mij het één en ander toe te sturen. Hij stuurde mij een flink pakket. Dit leidde uiteindelijk tot een huwelijk met deze verzamelaar!

Tijdens een diner-dansant, met een optreden van Rob de Nijs, verloofden wij ons. De genoemde vriendin die voorzitster van de fanclub was, zorgde voor een grote verrassing. Zij had er voor gezorgd dat er namens Rob een fles wijn op tafel stond. Bij ons trouwen kregen we zelfs een pakketje met 'hebbedingetjes', waaronder een singeltje, button en pasfoto.

Bewaarmap voor singels jaren '60 met een afbeelding van Rob de Nijs & The Lords Geen Rob de Nijs maar Rob Denis een buitenlandse artiestennaam. Jaren '60 een fan laat een handtekening zetten door Rob de Nijs op haar wang.

Ik ruil of verkoop de dubbele items. Wilt u ruilen of kopen? Neem dan zeker contact met mij op.

Angela Doorenbos

Angela is geďnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

Interview: Madelčn Essens


© www.moetjekijken.nl