PLAATJESALBUMS-FANS GEZOCHT

Het verkrijgen van plaatjes en albums van particulieren heeft mijn grote voorkeur, want vaak zien de albums er dan nog perfect uit, zitten alle plaatjes op de goede plaats en is het aanschaffen en verzamelen nog enigszins betaalbaar.

Heel spijtig is het te moeten melden, dat ik nog steeds albums via de oud-papier handelaar kan verkrijgen. Onbegrijpelijk, maar waar: er worden ook nu nog albums bij de oude kranten gelegd. Bijna elke dag heb ik wel een telefoontje of brief met betrekking tot mijn hobby. Dan weer heeft er iemand een plaatje nodig, dan weer biedt iemand een aantal plaatjes of één of meerdere albums aan. Soms betreft het een complete erfenispartij. Ook zijn er wel eens mensen, die de albums moeten weg doen voor het geld.

Indrukwekkend vind ik altijd de spontane reactie van: U bent toch die plaatjesalbumspaarder? Ik heb op de vliering een hoop van die dingen liggen en ik doe er niets mee. Ook de kinderen interesseert het niet en ik wil dat ze goed terecht komen........ Wilt u ze s.v.p. vandaag nog komen ophalen !!!
Dan stroomt mijn adrenaline ineens veel sneller: welke albums zal ik aantreffen en in welke staat en wat kan ik toevoegen aan mijn eigen verzameling? Dit soort reacties kan ik niet genoeg uit heel Nederland krijgen. Ik roep dan ook alle "Plaatjesalbums-fans" op om te reageren.

Iedere belangstellende wil ik graag informeren over deze schitterende hobby van het verzamelen van albumplaatjes en de Verkade-albums. Het ruilen van plaatjes is ook mogelijk. Ook bezit ik veel krantenknipsels over Verkade-albums en J.P. Thijsse. Tegen een geringe vergoeding van kopie- en portokosten wil ik belangstellenden graag een kopie of een overzicht van alle verschenen Verkade-albums toesturen.

Bij deze vraag ik een ieder om eens op de vliering, op zolder of in de boekenkast te kijken of er misschien nog oude plaatjesalbums of losse plaatjes zijn. Graag zou ik die aan zijn verzameling willen toevoegen.
Ook spaar ik oude strips zoals: Eric de Noorman, Kapitein Rob, Dick Bos, Wilstra, Tom Poes, enz. en niet te vergeten: de oude Schoolplaten van Lummel, Jetses en Isings en alles van AAP- NOOT- MIES.

Vertellen over het verzamelen is de nieuwste ontwikkeling. Veel word ik uitgenodigd om een Presentatie te geven over Moeders en Grootmoeders Erfgoed. Mijn Verkade-albums, oude Schoolplaten van Jetses en mijn vele Aap-Noot- Mies spullen worden daarbij getoond.

Ik ben blij en dankbaar voor alle reacties.
Voor nadere informatie kan een ieder contact met mij opnemen:

Anton Siedsma te Hoofddorp Tel./fax : 023 - 5614727
 
E-mail:
Site's: home.quicknet.nl/qn/prive/siedsma
en: verkade.webnode.nl

terug


© www.moetjekijken.nl