Mijn passie voor paarden

Al vanaf dat ik een klein meisje ben, heb ik al een grote passie voor paarden. Paarden zijn altijd mijn lievelingsdieren geweest. Ik verzamelde als kind echt alles van paarden wat ik tegenkwam. Ik heb vele plakboeken vol met kaarten, plaatjes, foto’s, stickers, krantenartikelen en noem maar op. Ik had vroeger de houten wanden en het hele plafond van mijn slaapkamer volgehangen met paardenposters, zo gek was ik van paarden. Natuurlijk ontbraken ook de diverse paardenschilderijen niet. Ook had ik diverse paardenbeeldjes op mijn kamer staan. Ik was lid van alle paardentijdschriften, destijds was dat de Penny en later ook de Wereld van Pony en Paard. Daarnaast had ik ook glazen, mokken, ringen, kettingen, sleutelhangers, boeken, boekenleggers enzovoorts van paarden.

Eigenlijk heb ik deze passie al zo lang als ik mij herinneren kan en weet ik niet eens meer waarom nu eigenlijk paarden mijn lievelingsdieren zijn. Ik denk om de prachtige verschijning van deze edele dieren. De prachtige bouw, de fluwelen ogen, de wapperende manen en staart. Ik las alles over paarden en verdiepte mij hier erg in. Hierdoor kende ik uiteindelijk vele paardenrassen.

Op een gegeven moment werd ik een tiener en vond "men" al die paarden maar kinderachtig. Ik ben toen jarenlang gestopt met verzamelen, maar ik heb mijn verzameling nooit weggedaan, deze was mij erg dierbaar. Uiteindelijk ben ik een aantal jaar lid geweest van Verzamelkring SamZam, waar geen enkele verzameling als kinderachtig betiteld wordt. Ik had me aangesloten met mijn paardenverzameling en ben weer heel enthousiast begonnen met van alles van en over paarden. Ik heb nu een enorme verzameling waar ik veel plezier van heb. Ik heb een verzamelkamer waar vele sierpaarden (en ezels) tentoongesteld staan. Nog steeds aai ik het liefst alle paarden waar ik langskom of geef ik ze gras.

Paardenverzamelaar Janet Visser

Mijn mail adres is:


© www.moetjekijken.nl