Playmobil

Misschien hoef ik me niet aan iedereen voor te stellen maar doe het toch maar even.
Je zou me kunnen kennen van het verzamelen van items van Coca-Cola.
Ik ben Jeroen van Dijk en van bouwjaar 1976, toen was Playmobil net 2 jaar oud.

Als kind vond ik Playmobil net wat leuker dan Lego. Met verjaardagen en Sinterklaas kwam er dan ook wel eens wat Playmobil bij.  Op latere leeftijd is dit Playmobil naar de zolder verhuisd.
Toen ik uit huis ging heb ik de Playmobil meegenomen. Doordat we veel in huis geklust hebben [lees: help mijn man is klusser] was er weinig tijd over. Dat beetje vrije tijd ging deels op aan de Coca-Cola verzameling [lees: help mijn man heeft een hobby]

Nu is het verzamelen van Coca-Cola een heel eind op weg en er komt niet veel meer bij. Deels om dat de ruimte beperkt is en deels omdat ik graag de oudere spullen verzamel. Ook is het kluswerk na jaren wel klaar. Hierdoor had ik het idee om mijn oude Playmobil van vroeger weer eens voor de dag te halen en compleet te maken. Om precies te weten te komen hoe die sets ook al weer in elkaar zaten heb ik veel op internet gezocht.
Er was door de jaren veel kwijt en kapot gespeeld.
Op vlooienmarkten en dergelijke heb ik wat kleine partijtjes op de kop getikt. Met die spullen heb ik het weer wat aangevuld.

Maar er bleef altijd wel wat over of er zaten spullen bij van sets die wij vroeger niet hadden.
Die probeerde ik dan toch ook maar compleet te krijgen. Als je daar dan induikt kom je elke keer weer nieuwe sets tegen. Ik merkte dat ik vroeger op een bepaald punt af ben gehaakt. Dat was toen Playmobil nog wat meer moderner werd. Dat vond ik toen minder leuk en dat is nog steeds zo.

Vandaar dat ik me nu beperkt met het compleet maken van sets tot eind jaren 80. Toen ik daar aan begon wist ik niet dat het zo uit zou groeien tot volwaardige verzameling. De zoektocht duurt nog steeds voort. Op het moment van schrijven heb ik zo’n 350 verschillende sets compleet en zijn er nog veel sets te gaan

Regelmatig bezoeken we markten. Dan is het uitkijken naar Coca-Cola en Playmobil.
Het is erg leuk om zo’n bak of koffer vol uit te zoeken in de hoop er die missende delen in te vinden.

Mijn e-mail is:

Er is ook een Playmobil Vintage facebook pagina: www.facebook.com/groups/498075670373244.

Jeroen van Dijk


© www.moetjekijken.nl