Beren maken

Ik ben een moeder en oma (geboren in 1954) en beweeg me al sinds 1992 voort in een electrische rolstoel. Vele hobby's heb ik al beoefend, maar twee hobby's ben ik altijd blijven doen. Beren en maskers maken. Het is mijn lust en mijn leven.

Rond 1987 ben ik gestart met het maken van beren. Wie houdt er nou niet van een knuffelbeer? Ik denk dat ik tot op heden ongeveer 70 beren gemaakt heb en de meeste heb ik weggegeven. Je kunt ze tenslotte niet allemaal houden. Maar....afscheid nemen valt me niet makkelijk. Elke beer heeft iets unieks, al maak je een paar beren van hetzelfde patroon, ze worden altijd anders.

Zo heb ik beren gemaakt van katoen, mohair en oude bontjassen. Je moet wel speciale stoffen hebben, echte berenstoffen, omdat de stof niet mag rekken. Gewone teddystof is niet geschikt omdat je de beer dan niet hard op kunt vullen. Alle materialen koop ik op internet.

Ik vul een beer vaak met lontwol en synthetische vulling. Armen/benen en het lijfje kun je ook vullen met plastic korrels. Dan zijn ze dus lekker soepel en kun je ze neer zetten of leggen hoe je maar wilt. Op het moment dat ik aan het koppie bezig ben, de oogjes erin zet, dan komt er een naam in me op, dan wordt de beer als het ware geboren.

Ik zal altijd beren blijven maken, ik ben er aan verknocht. Beren van bont kan ik niet meer maken omdat dat te zwaar geworden is voor mijn handen.
Wilt u meer weten over beren maken, bel of mail me dan.

Jurrien Moraal, Prinsenhof 8, 5751 JV Deurne,
tel: 0493-311696
mijn email-adres is:


© www.moetjekijken.nl