Creatieve blikmodellen (kleding)

In aansluiting op mijn pagina "creatieve blikmodellen" op deze site, heb ik mijn hobby als bouwer van creatieve, blikken auto- en treinmodellen, gezocht naar nieuwe mogelijkheden m.b.t. het verwerken van blik als bouwmateriaal.

De mogelijkheden om met blik te kunnen werken zijn legio en ik maak er dan ook dankbaar gebruik van. Het blik dat ik zoal gebruik kan van alles zijn: recyclebaar bedrukt blik van oude trommels, blikken, deksels etc. Vaak kan ik terecht bij kringloopcentra, restaurants en natuurlijk thuis. Vooral bij kringloopcentra vind je vaak een scala van bedrukte oude blikken die ik dan verknip tot vlakke platen.

Dat doe ik op een speciale manier en wel gewoon door gebruik te maken van een elektrische blikopener. Bij elke tekening die bij mij besteld wordt zit een beschrijving hoe ik met blik werk en om ga. Uiteraard snij ik mij nog wel eens. Toch wordt dat steeds minder omdat je steeds alert moet zijn met het knippen van blik. Net als glas kan dit zeer scherp zijn en geheel onverwacht omkrullen als je zeer kleine onderdelen knipt. Pleisters moet je altijd in de buurt hebben.

Het gereedschap dat je nodig hebt is heel beperkt. Een oude schaar, liniaal, kraspen. Malletjes om te buigen, lijmklemmetjes, verschillende soorten lijm, buigtangetjes, een boormachine met kleine boortjes, eventueel een soldeerbout met purine en zachtsoldeer en een bankschroef om één en ander te kunnen vastzetten/klemmen. Met dit alles, het gekozen blik en de tekeningen kunnen heel leuke dingen gemaakt worden. En daar ging het mij dan ook omů

Wilt u meer informatie: A.J.M. Nijenhuis, Zevenaar.
Tel: 06 4092 4815
© www.moetjekijken.nl