Kerstmannen

Gekocht bij Xenos De mooiste kerstmannen

Marjo van 't hof spaart al een jaar of 15 kerstmannetjes. Sparen is begonnen met de aankoop van een kerstman voor in de boom bij Xenos. Er zijn uit deze serie nog 3 andere exemplaren. Die zoekt Marjo nog.
Haar mooiste kerstmannen staan op de 2e afbeelding: 3 kerstmannen, de grootste is 30 cm hoog.

De kerstmannen zijn 1 maand per jaar in Marjo's huis te bewonderen.

Matroeska's uit Frankrijk Een kerstman bij de Eiffeltoren Gekocht in het Zwarte Woud

Zij spaart ook punnikpoppetjes. Hiervan zag zij er één in een franse winkel, dat punnikpoppetje werd gekocht. In 'steenkolenfrans' kwam het gesprek op kerstmannen. De verkoopster bleek een stel kerst matroeska's te hebben, voor een erg hoge prijs. Marjo gaf aan de prijs veel te hoog te vinden, maar omdat Marjo de matroeska's erg mooi vond, kreeg ze deze matroeska's cadeau!

Kerstmannen worden tijdens vakanties ook wel gekocht door familieleden, zo is de vliegende kerstman in Amerika gekocht door een schoonzus van Marjo.

  Een kerst-orkestje Uit Amerika

Kerstmannen in alle soorten en maten, hierboven een zeer klein kerst-orkestje en op de bank hieronder een grote zittende kerstman. Die ontbreekt nu helaas in de collectie, omdat er na een verhuizing geen plaats meer voor is.

Op de bank In de boom Kerstman in bad

Wilt u meer van de kerstmannen bekijken? Klik dan op deze link 

Marjo koopt veel kerstmannen in kringloopwinkels. Als ze uitgekeken is op bepaalde kerstmannen, dan schenkt Marjo ze weer aan de kringloopwinkel. Ze heeft ongeveer 350 kerstmannnen en jaarlijks komen er nog diversen bij.
Heeft u eventueel een rood, niet glimmend, kerstmannetje voor Marjo, laat het haar dan weten via e-mail

Marjo is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

Marjo van 't Hof

Interview: M. Essens - Foto's Marjo van 't Hof


© www.moetjekijken.nl